X

31.03.2019

Johan Museeuw E3 Classic

Op het parcours van de

E3 Classic

Verslag Foto's Fotoservice

Johan Museeuw legt enthousiaste deelnemers een fors tempo op in de E3 Classic

Op zondag 31 maart stond de Johan Museeuw E3 Classic, de eerste toertocht van de Teamleader Champions Tour, op het programma. De weergoden waren de deelnemers goed gezind en het was een groot succes!

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Gent-Wevelgem Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Bio Johan

Johan Museeuw is met voorsprong de beste klassieke renner van de jaren 90'. Maar liefst 113 overwinningen sieren zijn palmares. Van de laatste Tourrit op de Champs-Elysées in 1990 tot de Omloop het Volk in 2003. Johan heerste over het peloton en schreef maar liefst drie maal de Ronde van Vlaanderen en drie maal Parijs-Roubaix op zijn naam. Wie kan dat zeggen?! En dan vergeten we nog bijna zijn legendarische overwinning op het WK 1996 in Lugano. Niet voor niets noemen we hem dan ook terecht 'De Leeuw van Vlaanderen'.

Zelf won hij tweemaal de E3 BinckBank Classic. Op dit parcours kan je nu zelf je benen laten spreken.

Parcours

Je kan kiezen uit 3 afstanden: 78km, 119km en 148km. In de rit van 148km krijg je maar liefst 12 hellingen en 2 kasseistroken voor de kiezen. De Kaperij en Donderij zullen je laten daveren op je stalen ros nog vóór de echte finale moet beginnen!

Ook de 119km is een pittige tocht met maar liefst 9 hellingen. Zowel de 148km en de 119km komen langs de befaamde Oude Kwaremont en Paterberg. Op deze hellingen is al vele malen het verschil gemaakt door de allergrootste kampioenen.

Doe je het liever iets rustiger aan dan is de kortste afstand van 78km met 3 hellingen misschien wel iets voor jou. De nieuwe E3-helling (Karnemelkbeekstraat) is er ook dit jaar weer bij. Je krijgt deze helling in alle 3 de afstanden voor de kiezen!

GPX-downloads zullen steeds 2 dagen voor het event beschikbaar zijn via Route You.

Ontdek hier het parcours!

Ook al nieuwsgierig naar het parcours? Verken hieronder alvast de belangrijkste hellingen die je moet temmen.

Hellingen

 

Parcours Taaienberg

1 Taaienberg

Deze helling is onlosmakelijk verbonden met Tom Boonen, de natuurlijke opvolger van Johan Museeuw. Hier stak hij altijd als eerste het vuur aan de lont door in het gootje loeihard naar boven te knallen. Rij je in het gootje of ga je de uitdaging op de kasseien aan? Voor elk wat wils op deze steile klim met een maximaal stijgingspercentage tot 16%. Leg dus niet vanaf de eerste meters al je kaarten op tafel, want deze kuitenbijter van 890 meter lang kan je plots verrassen!

(148km)

Meer info

Parcours Paterberg

2 Paterberg

Samen met de Oude Kwaremont vormt de Paterberg een belangrijke 'lus' in het Vlaamse wielerlandschap. In tegenstelling tot de Ronde Vlaanderen loopt de lus andersom. De Paterberg komt dus voor de Oude Kwaremont en heeft een totaal ander profiel dan zijn grote broer. Kort en krachtig met een maximum stijgingspercentage van 20,3%. Zorg ervoor dat je hier niet te voet komt te staan!

(119km - 148km)

Meer info

Parcours Oude Kwaremont

3 Oude Kwaremont

De Oude Kwaremont is de langst geplaveide beklimming van België. Op de eerste honderden meters asfalt heb je misschien nog het idee van goed te zitten maar daarna begint de weg naar de hel, 1600m 'kinderkopjes' die sinds 1993 een beschermd moment zijn. Onderweg passeer je het beroemde dorp Kwaremont waar het altijd krioelt van het volk. Hier waan je je een echte flandrien!

(119km - 148km)

Meer info

Parcours Karnemelkbeekstraat (E3-helling)

4 Karnemelkbeekstraat (E3-helling)

Sinds 5 jaar speelt deze helling een belangrijke rol bij de profs tijdens de E3 BinckBank Classic. Zo legde Peter Sagan hier al twee keer de basis voor zijn overwinning. Oorspronkelijk werd deze helling gebruikt als afdaling van de Knokteberg. Zonde, want deze helling is veel lastiger dan de Knokteberg of de naburige Côte de Trieu. Onderschat zeker niet het knikje van 18% en de lange uitloper. 1530 meter pure fun!

(78km - 119km - 148km)

Meer info

Parcours Tiegemberg

5 Tiegemberg

De Tiegemberg staat niet meteen bekend als de zwaarste helling in de Vlaamse Ardennen, maar met een gemiddeld stijginspercentage van 5.6% en een lengte van 750 m, mag je hem zeker niet onderschatten. Hij wordt niet voor niets zo vaak opgenomen in menig wielerklassieker. Als de wind er uit de verkeerde richting blaast, wil je er zo snel mogelijk boven zijn.

(78km - 119km - 148km)

Meer info

logo Teamleader

Teamleader biedt bedrijven een handige cloudoplossing voor CRM, projectmanagement en facturatie. Op zes jaar tijd groeide het bedrijf uit tot een Europese speler met meer dan 10 000 klanten. Het ultieme doel? Europese kmo's slimmer helpen werken. Maar Teamleader is méér dan enkel software.

Onder het motto een gezonde geest in een gezond lichaam engageert Teamleader zich dan ook graag als 'proud sponsor of your free time'. Schrijf je in voor de Teamleader Champions Tour, en meet je meteen met de allergrootsten!

Voorbereiding

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

  • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
  • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
  • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
  • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
  • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
  • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
  • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
  • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

6D sports nutrition

6D sports nutrition zorgt ervoor dat jij genoeg energie hebt voor je heldentochten. Bekijk hieronder hun voedingsschema om in topvorm aan de start (en finish!) te staan.

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Goede doel

Duchenne Parent Project België vzw werd opgericht door een aantal ouders van kinderen met de ziekte van Duchenne en zamelt fondsen in waarmee wetenschappelijk onderzoek wordt gesteund in binnen- en buitenland. Het onderzoek is immers verschrikkelijk duur en omdat het een zeldzame ziekte is, is er voor de farmaceutische sector slechts een beperkte winstverwachting.

Trap jij mee de ziekte van Duchenne de wereld uit? Dit kun je doen door bij je inschrijving € 5 extra te betalen. Die 5 euro wordt integraal doorgestort naar het Duchenne Parent Project.

Wil je iets meer doen en een gift doen? Voor giften vanaf € 40 ontvang je een fiscaal attest. Fiscaal aftrekbare giften kunnen via:
Kan-GO! Fonds, 3000 Leuven.
Stort uw gift op rekening nr. BE45 7340 1941 7789 met referte code: 400/0017/21181

Meer info op www.duchenneparentproject.be

The essential guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Cycling in Flanders is een project van Toerisme Vlaanderen om de buitenlandse wielertoerist te overtuigen om minstens 1 maal in zijn leven een kasseihelling onder zijn/haar wielen te schuiven.

Wil je meer weten?

www.cyclinginflanders.cc

Cycling Vlaanderen

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

Word lid!

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton